Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros babgulyás gazdagon

60 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni. Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is.

Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom. Felkarikázom a kolbászt.

A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.

Tálalok. Merek a tányérba levest, Teszek rá két kanál tejfölt és petrezselyemlevelet.

Megjegyzés

Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja, még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek