Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros bab-lencsegulyás sertés hússal és parasztkolbásszal

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A hagymákat aprítom, a szalonnát, a sertés húst és a zöldségeket darabolom, a hagymákat aprítom.

A sertés zsírt megolvasztom, ráteszem a szalonnát, a hagymákat, lepirítom, majd a húst is hozzáadom. Fehéredésig együtt dinsztelem. Beleteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor már csaknem puha minden, beleöntöm a babot és a lencsét a levével együtt, s a vörösbort.

Felforralom, szórok bele lisztet. Összekeverem, tálalok. Egy mélytányérba merek levest, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.

Megjegyzés

Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss