Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit apró kockákra vágjuk, az utóbbit összezúzzuk (vagy reszeljük).
A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A felforrósított olajban a hagymát üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst, hogy kicsit piruljon. Ha nem engedett levet, úgy pici vizet öntünk alá.
Megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, a kakukkfüvet és a fokhagymát. Lefedve 60 percig pároljuk.
Ezután belekeverjük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, öntünk alá 2 dl vizet, hozzáadjuk az áfonyalekvárt, s 20 percig pároljuk.
Ha a hús már puha, hozzáadjuk a gombát, a bort, és 5-6 percig forraljuk.
Köretként sós vízben kifőzött krumplinudlit adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre