Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösborban sült kolbász füstölt sajtos puliszkával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A kolbászhoz:
  • 35 dkg szárazkolbász
  • 2 dl vörösbor (testes, száraz)
  • A puliszkához:
  • 9 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2,5 dl kukoricadara
  • 8 dkg vaj
  • 1 nagy csipet só
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

  1. A kolbászt tetszőleges méretű darabokra vágjuk, és falapáttal forgatva zsírjára sütjük egy serpenyőben. Felöntjük fel a vörösborral, majd lassú tűzön, fedő alatt, néha megkeverve addig sütjük, amíg szaft nem képződik alatta.
  2. A puliszkához egy nagy lábasban összemelegítjük a tejet és a vizet. Beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a puha vajat, megsózzuk, és megolvasztjukbenne 15 dkg sajtot.A vörösboros kolbászt a maradék reszelt sajttal megszórt puliszkával tálaljuk.

    VARIÁCIÓK KUKORICADARÁRA >>>

    BOROS RECEPTEK >>>

Megjegyzés

 Fotó és food styling: Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss