Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösáfonyával és pisztáciával göngyölt pulykamellfilé

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A filéket kiterítjük, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A töltelékhez a zsemléket tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kevés sóval félig felverjük. Összedolgozzuk a darált húst a fehérjével, a zsemlékkel, a pisztáciával, a vörösáfonyával, a tojássárgájával és a csokor finomra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, keményítővel átkeverjük.

A filéket betöltjük, feltekerjük, és a sonkába göngyöljük, kötözőzsinórral szorosan megkötjük. Fóliába tekerjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.

A céklát sós, borsos, babérleveles vízben puhára főzzük, lehúzzuk a héját, felszeleteljük, balzsamecettel ízesítjük.

A csicsókát ledörzsöljük, megfőzzük, majd olívaolajban finoman átpirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük.

A tekercset serpenyőben óvatosan körbesütjük, sütőbe tesszük, 180 fokon készre sütjük, pihentetjük, felszeleteljük.

A tányéron elrendezzük a húst, a csicsókát és a céklát.

Megjegyzés

Sági Szilárd receptje, fotó: Tesco - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss