Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a zabpelyhet és a vörösáfonyát. Összekeverjük a száraz össztevőket (a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot), majd hozzáadjuk a tojást és a vajas zabpelyhes-vörösáfonyás keveréket.
3. Sütőpapírra vagy kivajazott és kilisztezett sütőlapra evőkanálnyi adagokban kiszaggatjuk a tésztát, majd a kanál segítségével kilapítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a sütik között maradjon hely, nehogy összesüljenek. (A receptben leírt mennyiség nekem 12 db sütihez elegendő.)
4. Az előmelegített sütőben maximum 15 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre