Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörös rózsa

75 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 csésze liszt (250 ml)
  • 1 csésze darált keksz
  • 40 ml étolaj vagy olvasztott margarin
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 6 dkg puha margarin
  • fél csomag sütőpor
  • piros ételszínezék
  • mogyoró, dió vagy kukoricapehely a rózsák közepébe
  • A sziruphoz:
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze víz
  • fél citrom leve vagy ennek megfelelő citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a darált kekszet egy tálba öntjük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az étolajat és a joghurtot, majd összegyúrjuk, utána hozzáadjuk az összes ételfestéket. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.

A szirup hozzávalóit egy kis lábosban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.

A tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle. 1 rózsához 6 korong szükséges. Az első korong közepébe belefektetünk egy olyan hosszú kukoricapelyhet, mint a korong, majd felhajtjuk a széleit. Fogunk még egy korongot, és a kukoricapelyhesnek arra a felére fordítjuk az előbb említett módon, amelyiknél kilátszik a kukoricapehely. A 3. korongot az egyik oldalára tapasztjuk, a 4-et a vele szembe lévő oldalra. Az 5-et és a 6-at úgy tesszük szembe egymással, mint az első kettőt. Ezután egy éles késsel félbevágjuk őket, és a vágott felére fordítva beletesszük egy margarinnal kikent tepsibe. Így mindegyiknek a közepén látszik a kukoricapehely.

200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük őket. Ha kész, még melegében meglocsoljuk őket kétszer a sziruppal, majd megszórjuk kristálycukorral.

Megjegyzés

Miután rátettük a szirupot, érdemes másik tálcára átrakni, mert ha többet szív be a szirupból, akkor leválhatnak a szirmai. - Nadika

Ezek is érdekelhetnek

Friss