hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörös pestós rakott tészta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben al dentére főzzük. Egy serpenyőben, alacsony fokozaton felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és pár percig kavargatva világosbarnára pirítjuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik a szósz, majd sózzuk, borsozzuk. A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is elkeverjük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a darált húst is rádobjuk, sózzuk, fehéredésig kevergetjük, majd fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
  3. Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük a pestós-tésztás keverék felét, erre jön a fűszeres darált hús, majd a tészta másik fele,  majd 175 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

 

Megjegyzés

Olaszországban jellemzően tésztafélékhez tálalják a pestót, a pestó maga már egy fűszeres szsz, így az étel a són kívül más fűszerezést nem igényel. Jellegzetes ízét a bazsalikom és a fokhagyma adja. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek