Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörös bársony torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál kakaó
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál vanília-aroma
  • 1 db tojás
  • piros ételszínező
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 teáskanál vanília-aroma

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük, ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.

Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília-aromát és a tejfölt. (Ha folyékony az ételszínező, akkor azt is hozzákeverjük.)

Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjüki a folyékony masszát, és jól összekeverjük. 3 részre osztjuk, és egy 20 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Én egy gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd egyenletesen elosztottam rajta a masszát, majd előmelegített sütőben, légkeverésnél 150 fokon, 15 perc alatt készre sütöttem. A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, majd egy 20 cm-es tortaformát ráhelyezve, és körbevágva 3 lapot kaptam.

A krémhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília-aromával.

Végül megtöltjük a krémmel a tortalapokat, kívülről is bevonjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.

Tálalás előtt a torta tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórhatjuk, vagy a lehulló tésztából (ha gáztepsiben sütjük), kiszúróval szíveket szaggathatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss