Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörös bársony torta mascarponés krémmel

75 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tészta hozzávalói (24 cm-es tortaformához):
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek holland kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma (v. 1 cs vaníliás cukor)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 2 ek piros életfesték
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tk ecet
  • A krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín +habfix)

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval. A tejfölt keverjük simára a piros ételfestékkel.
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük simára.Ezután keverjük hozzá a ételfestékkel összekevert tejfölt, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket.
  3. Végül az ecethez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a masszához, és keverjük még 1-2 percig, hogy egy sima masszát kapjunk. (amikor az ecethez hozzáadjuk a szódabikarbónát el kezd majd pezsegni)
  4. A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki (v. béleljük ki sütőpapírral) majd egyenletesen simítsuk bele a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
  5. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
  6. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a felkockázott puha vajat, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és pár perc alatt keverjük simára.
  7. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémhez, hogy a hab ne nagyon törjön.
  8. A teljesen kihűlt tortát vágjuk fel két egyforma lappá, majd az alsó tésztalapot egyenletesen kenjük meg a krém felével. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel gyengéden nyomkodjuk le. Végül a maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

Ajánljuk még:

VÖRÖS BÁRSONY MUFFIN >>>
VÖRÖS BÁRSONY TORTA GRÁNÁTALMÁS CSOKOLÁDÉKRÉMMEL >>>


 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss