Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörös bársony torta gránátalmás csokoládékrémmel

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 ek holland kakaó
  • 2 db tojás (nagy)
  • 4 dkg tejföl
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 db gél állagú piros ételfesték (10 g-os)
  • 1 tk ecet (10 %.os)
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk vaníliás cukor
  • A gránátalmás-csokoládés krémhez:
  • 1,5 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db gránátalma
  • A bevonáshoz:
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé
  • 3 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

  1. A puha vajat keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a barna cukrot, a kakaót, az egész tojásokat, a tejfölt, a vaníliaaromát, az ételfestéket és az ecetet. Pár perc alatt alaposan összekeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, és hozzászitáljuk a vajas-cukros keverékhez. Ezután simárakeverjük a tésztát. A tortaformát kizsírozzuk, majd kilisztezzük, végül egyenletesen belesimítjuk a simára kevert tésztát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 45 percig, tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen.
  3. A Hulala (v. habtejszín) feléhez hozzáreszeljük a narancshéjat, majd majdnem forráspontig melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk az apró darabokra tördelt fehér csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Ezután hagyjuk visszahűlni.
  4. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a visszahűtött csokoládét, és a gránátalma magokat, majd alaposan összekeverjük. A maradék Hulalát (v. habtejszínt) felverjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponekrémhez.
  5. A teljesen kihűlt tortalapot két egyenlő lappá vágjuk, majd az alsó lapot ráhelyezzük egy tálcára. Ezután rákenjük a gránátalmás-csokoládés krémet, majd ráhelyezzük a másik tortalapot.
  6. A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd óvatosan ráöntjük, rákenjük a torta tetejére. Ezután hagyjuk teljesen megdermedni. A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd rácsorgatjuk a megszilárdult csokoládéra. Végül ízlés szerint díszíthetjük még gránátalmával.

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA >>>

9 SZUPERKRÉMES MASCARPONÉS SÜTI >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tésztája finom szaftos, melyhez nagyon jól illik a narancsos-gránátalmás mascarponekrém. A torta kb. 20 cm-es tortaformában készült. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss