A vajat robotgép nagy keverőtáljában, magas fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, kb. 3 percig keverjük. Keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a vaníliát.
Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz alapanyagokat a cukros-vajas keverékbe forgatjuk. Csomómentesre keverjük, végül a tejfölt a masszába dolgozzuk.
Hozzákeverjük a szörpöt, végül a muffinokat 175-180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket kihűlni, majd közepükből kikanalazunk egy keveset.
A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét simára keverjük a porcukorral és a sóval. Hozzáforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt. A krémet 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd habzsákból megtöltjük a sütiket, és a tetejükre nyomunk a krémből egy keveset. Egy-egy szem cseresznyével vagy meggyel díszítjük.