Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörös áfonyás-citromos kuglóf

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése:
1. A vajat keverjük ki a cukorral, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Adjuk hozzá 2 db citrom lereszelt héját, valamint az egyik kifacsart levét. Végül forgassuk bele a sütőporos lisztet és az aszalt áfonyát.
2. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és süssük a 160 fokos sütőben 50 percig vagy tűpróbáig.
3. A mázhoz keverjük ki a porcukrot a citrom kifacsart levével, majd az egészet öntsük a kihűlt kuglófra. Amint megdermedt, tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Hozzávalók: 10 szelethez.

A tésztába friss áfonyát is keverhetsz.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss