hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vödrös savanyúság

MME MME
6 3/5
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyamatosan lehet rakosgatni. Minden pótlás után 8 napot kell várni, utána fogyasztható.

Olyan, kb. 20 l-es, műanyag vödröt kell hozzá vásárolni, aminek jól záródó teteje van. A szobafestők szoktak ilyen ovális, műanyag tetős vödröt használni. Háztartási boltokban kapható. Az a jó ebben a receptben, hogy egész télen folyamatosan lesz savanyúság, mindig annyit vehetsz ki belőle, amennyit akarsz, és a maradék nem romlik meg, és olyan zöldségeket raksz bele, amilyeneket akarsz.

Megjegyzés

Nálunk a család savanyítva olyan zöldségeket is megeszik, amit más formában nem szeretnek: pl. ilyen a karfiol, a tök vagy a cukkini. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss