Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű vizes zsemle

120 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg kenyér Liszt /de bármilyen lisztből jó /
  • 1 zacskó por élesztő
  • 3 dl víz
  • 1 kk só

Elkészítés

  1. A vizes zsemléhez az élesztőt a vízben felfuttatjuk, közben összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk egy egynemű lágy tésztává. Meleg helyen 1 órát kelesztjük. 
  2. 1 óra után deszkán átgyúrjuk és elosztjuk 8 egyenlő részre (úgy csináltam,hogy a tésztát gömbölyűre gyúrtam először félbe vágtam, utána megint félbe és a negyedeket is félbe). Kis gömböket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és itt is kelesztjük még egy órát . 
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük .

    Ajánljuk még:

KIFLI, ZSÖMLE, BAGETT, CROISSANT, BAGEL ÉS ISTENI KENYEREK - TUTI RECEPTEK EGY HÁZI PÉKSÉGHEZ! - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek