Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vizes piskóta cseresznyével

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
15 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg cseresznye
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 ek forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Legelőször a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot is. Amikor már kemény, a tojássárgák is mehetnek bele egyenként, majd a vanília és a forró víz is. Dolgozzuk össze alaposan a masszát, végül pedig egy spatulával forgassuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Egy vajjal kikent, lisztel megszórt közepes méretű tepsibe, vagy tortaformába egyengetjük a tésztát. Ezután beleszórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét. (Ha egy picit belisztezzük a gyümölcs szemeket, akkor nem fog a tészta aljára szállni)
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Igazából akkor jó a cseresznyés vizes piskóta, amikor szép aranybarna, a tészta pedig magas. Érdemes alkalmazni a tűpróbát. Ha nem lesz ragacsos a tű, vagy a fogvájó, akkor kiveheted a sütőből.

Nézd meg videón is, hogyan készül a vizes piskóta cseresznyével: 

 

Ezek is érdekelhetnek