Előkészítés: A céklát megmossuk, és annyi vízben, ami ellepi, puhára főzzük. A többi zöldséget is értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk.
Elkészítés: A paprika húsát nem túl apró kockákra, az uborkát először hosszában félbe, majd a zellerrel együtt szeletekre, hagymát karikákra vágjuk. A zöldfűszereket felaprítjuk. A céklát meghámozzuk, és mint egy almát, gerezdekre vágjuk. A sajtot falatnyi kockákra vágjuk, és a zöldségekkel, zöldfűszerekkel összeforgatjuk. Az öntethez összekeverjük a bort az ecettel, sóval, és borssal fűszerezzük, végül erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A salátára öntjük, és tálaljuk. Rozskenyeret kínáljunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!