Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hiányzik a menza? Főzd le velünk a sulikaját könnyedén!

default user icon
MME
Gyerekkorunkból fanyalogva emlékszünk rá, de szülőként most visszasírjuk - mi az? A menza. A műintézmény, ami biztosítja a dietetikusok által jóváhagyott reggelit, ebédet és uzsonnát szemünk fényének, mindezt ráadásul kb. 400 forintért/nap. Na, ezt csináljuk utána! Van egy jó hírünk: nem könnyű, de nem is lehetetlen. Gyerekbarát receptekkel, ebédötletekkel és konyhai praktikákkal megpakolt új rovatot indítunk, hogy a "mi lesz ma az ebéd?" kérdéstől ne ránduljon görcsbe a szülői gyomor!

Pontosan egy hónapja költözött be az iskola/óvoda a gyerekes családok otthonaiba. Pontosan egy hónapja kell összehangolni a munkát az iskolával/óvodával, a házimunkával, némi kikapcsolódással, és ami a legkomolyabb kihívást jelenti: a napi három-öt, nagy és kisebb étkezéssel. De főleg az ebéddel. És egy hónapja nem csupán hétvégén, mint eddig: minden áldott nap. És bizony, nem csak azzal kell megküzdeni, hogy az étel 

1. gyorsan elkészüljön, hiszen mellette dolgozni is kell,

2. megfelelő tápértékkel bírjon,

3. napról-napra megfelelően változatos legyen,

hanem azzal is, hogy a család minden tagja, beleértve a legkisebbeket is, megegyék, amit sebtiben, ám nagy műgonddal elkészítünk. És általában ezen a ponton borul is az első három kitétel, mert a hétköznapokon az ovis és iskolai csoportos étkezéshez szokott gyerekek, a szűk családi körben nem értékelik annyira a tökfőzeléket - bár a suliban örömmel "mindmegeszik" - vagy a pörköltet csigatésztával - az óvodában repetáznak belőle! kétszer! -, és, bizony, a csúcskedvenc májgombóclevesre is csak az orrukat húzzák.

Mi marad tehát a fenti metszetben? A tejfölös-sajtos tészta. Esetleg a paradicsomos. Vagy extrém esetben: az üres. Mert bizony, nincs idő az örök kedvenc rántott húsra, a húslevesre vagy a vadasmártásra, és nem ehetünk mirelitet minden nap - mindemellett lássuk be: ez  anyagilag is igen megterhelő lenne.

Ám, mivel a fejlődésben lévő szervezet nem engedheti meg magának, hogy csupán keményítőn és fehérjén éljen, kell a rost és a vitamin is, úgy gondoltuk, a Mindmegette közel 60 ezer receptjéből, számos receptválogatásából és cikkéből összefésülünk egy olyan új rovatot, ahol a mindenki megtalálja a maga kedvenceit: a szülők, mert gyorsan elkészíthető, egyszerű recepteket mutatunk, és a gyerekek is, mert olyan praktikákat osztunk meg a szüleikkel, amelyekkel garantálan ÚGY sikerül az a grízes tészta, az a nudli, a tejbegríz és a piskóta csokiöntettel, ahogy a Menza Nagykönyvében meg vagyon írva. 

ÍME A"REPETA - ÍGY FŐZD LE A MENZÁT!" rovatunk


Az új felület a napokban nyeri el végső formáját, de addig is fogadjátok szeretettel, kattintsátok buzgón a gyerekkedvenc recepteket- őszintén reméljük, hogy segítünk jól tápláltan átvészelni a még előttünk álló, karanténos napokat!

Emellett itt lent találtok egy letölthető - jobb klikk, új ablakban megnyit, jobb klikk, letölt - és nyomtatható heti menütáblát, ami segít a konyhai ügymenet - és nem utolsó sorban a bevásárlás - tervezésében: 

További ihletforrásként a 7 naponta frissülő heti menüajánlót javasoljuk, 28 darab csilli-villi receptünkkel, hétfőtől vasárnapig!

Hamarosan jövünk további izgalmas újdoságokkal - addig is gyertek, főzzünk együtt a Mindmegettével! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss