Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Visszakúszó kilóktól szenvedsz? Itt a 10 legjobb tipp a jojóeffektus ellen

default user icon
MME
Az alábbi tanácsok segítenek abban, hogy hosszú távon megőrizhesd a fogyókúrád során, kőkemény munkával és lemondásokkal elért eredményt!
1. S. O. S. stratégia

Reggelizni, ebédelni vagy egy koccintással egybekötött vacsorára hívtak? Készíts egy tervet magadban az ilyen alkalmakra: határozd el például, hogy köretnek zöldséget kérsz, nem eszel kenyeret, és legfeljebb egy kis pohár száraz fehérbort iszol.

6 EGYSZERŰ KARCSÚSÍTÓ TIPP - ÍGY SPÓROLHATSZ A KALÓRIÁKKAL! >>> 
2. Apró jutalmak

A fogyókúra során könnyen kedved szegheti az, ha nem tudsz örülni a részeredményeknek. Hidd el, az apró jutalmak komoly motiváló erőt jelentenek! Minden leadott 2 kg után ajándékozd meg magad - mondjuk egy talpmasszázzsal, vagy akár egy otthoni wellnessprogrammal.

3. Az izom is számít!

Az alakformálás és a karcsú vonalak titka nem csak maga a fogyás: az egészséged érdekében fontos, hogy közben az izmaidat is rendszeresen megdolgoztasd! Ehhez érdemes kikérned az edzőteremben dolgozó szakemberek véleményét, de manapság már sok olyan fitnesz-DVD is kapható, amelyen erősítőprogramok szerepelnek.

HÁNY ÉVES VAGY? DIÉTATÍPUSOK ÉLETKOROK SZERINT! >>> 
4. Pihenj!

A stressz hátráltatja a fogyókúrát! Rendszeresen engedélyezz magadnak egy kis szabadidőt, amikor csak magadra figyelsz, és tényleg el tudsz lazulni. Emellett aludj naponta legalább 7-8 órát!

5. Egy kis ellenőrzés

Sokan, a kívánt testsúly elérése után abbahagyják a diétanapló írását. Hasznos lehet, ha kijelölsz egy napot a héten, amikor továbbra is mindent feljegyzel. Így időben látod majd, ha visszatérsz valamelyik rossz táplálkozási szokásodhoz.

9 GYAKORI HIBA, AMI TÖNKRETESZI A DIÉTÁT >>> 
6. Maradj mozgásban!

Az életmódváltás egyik alappillére a rendszeres sport. Ha sikerült lefogynod, akkor se hagyd abba a mozgást – ez az egyik legfőbb szabály!

7. Fő a rendszeresség!

A fogyókúra alatt az ember megtanulja, hogy rendszeres étkezéssel megelőzheti a farkaséhséget. Továbbra is figyelj oda erre, akkor is, ha már elérted a célodat.

KÉPTELEN VAGY LEFOGYNI? LEHET, HOGY NEM JÓ DIÉTÁVAL PRÓBÁLKOZOL! >>> 
8. Édes boldogság

Ne tiltsd le magad teljesen a nasikról! Heti egy-két almalommal belefér egy kis bűnözés, pár kocka magas kakaótartalmú csoki formájában.

9. A visszaesés bekalkulálása

Ha 1 kg felszalad pluszban, az még nem a világ vége! Ne keseredj el, és főleg ne omolj össze, hanem továbbra is kövesd az új táplálkozási szokásaidat! Esetleg sportolj egy picivel többet, vagy iktass be egy gyümölcsnapot.

10 TIPP, HOGY NE LEGYEN FALÁSI ROHAMOD >>> 
10. A gondolat erejével

Egy szelet torta jó, két szelet még jobb! Ezzel a hozzáállással viszont az addig elért eredménynek is búcsút mondhatsz... Tanulj meg megálljt parancsolni magadnak!

Még több diétás tipp, fogyókúrás ötlet itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss