Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyolcszor lopott a visszaeső, esztergomi tolvaj: videón a nő minden mozdulata

Többszörös visszaeső az a nő, aki ellen nemrég vádalt emelt az Esztergomi Járási Ügyészség, miután nyolc boltból is lopott. A lopásokat a boltok biztonsági kamerái rögzítették, így könnyű volt beazonosítani a tolvajt.

Az elmúlt években megszaporodtak a bolti lopások és az üzletek különféle, elsőre viccesnek tűnő módszerekkel próbálnak védekezni a bolti szarkák ellen. A kisebb üzletekben, a szűk sorok között nem egyszerű figyelemmel tartani a vásárolókat, de a kamerarendszereknek köszönhetően könnyen lebuktathatóak a tolvajok. Így járt az a többszörösen visszaeső nő is, aki négy esztergomi, két dorogi és két budapesti boltból is lopott.

A vádirat szerint a nő és partnere nemcsak bűn-, hanem élettársak is, és mindketten 2022 tavaszán szabadultak a szabadságvesztésből, ezt követően ugyanezen év májusától követték el a lopásokat. A nő háromszor ugyanazon esztergomi, egyszer egy másik esztergomi, kétszer ugyanazon dorogi, kétszer két budapesti üzletből lopott, háromszor a férfival közösen. A lopások során az üzlet személyzete négyszer tettenérte a nőt – írja a Kemma.

A közösen elkövetett lopások során a férfi feladata volt a figyelemelterelés, azaz lefoglalta a dolgozókat, míg a nő elkövette a lopásokat. Az egyik esztergomi üzletből háromszor is loptak, főleg kozmetikai szereket, élelmiszereket, melyek együttes összértéke 96 ezer forint volt. A férfi eddig kétszer volt büntetve, a nő azonban már tizenegyszer, így többszörös visszaesőnek számít.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét elkövetőt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a nőt kötelezze a sértettek meg nem térült kárának a megtérítésére.

Borítókép: YouTube

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss