hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslivel töltött lángos

MME MME
5/5
60 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként adagoljuk hozzá, csak annyi szükséges, amennyit felvesz. Amikor a tésztánk szépen összeállt, akkor 30 percet pihentetjük, hagyjuk kelni.
  2. Belisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a virsli méretéhez igazodva 4 db téglalap alakú formára vágjuk. A téglalap alakú tészta közepére hosszában ízlés szerint mustárt nyomunk, ráhelyezzük a virslit, majd a tészta rövidebb oldalait visszahajtjuk úgy, hogy a virsli széleit lefedje. Amikor a két szélét a tésztánknak visszahajtottuk, akkor a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  3. Az olajat felhevítjük, és közepes lángon megsütjük benne a virslis lángosainkat. Ügyeljünk arra, hogy mindig a hajtás legyen először alul, ezzel biztosítjuk, hogy sütésnél a tésztánk lezáródik, összesül. A lángosokat 1,5 percig süssük oldalanként, és mind a négy oldalát körbe sütjük. Ne legyen túl erős a láng, mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe a tésztánknak.
  4. Sütés után reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss