Az élesztőt a 6 dl-ből elvett, kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva megkelesztjük, majd a tésztát pontosan 8 kis cipóra osztjuk.
Ezeket a cipókat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, akkorák legyenek, mint egy átlagos pizza. Mindegyik kört 8-8 szeletre vágjuk (felezzük, negyedeljük, stb.), a cikkeket egymástól kicsit széthúzzuk, hogy könnyebben lehessen velük dolgozni.
A kapott háromszögek külső széle közelébe kevés mustárt vagy ketchupot kenünk, rátesszük a virslit, és feltekerjük úgy, hogy a kiálló két csücsköt közben a virsli alá vagy legalábbis a kifli belsejébe hajtjuk.
Megkenjük felvert tojással, és szórunk rá reszelt sajtot vagy szezámmagot, köményt stb. ízlés szerint, majd előmelegített, közepesen forró sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre