hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslivel töltött kifli

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 6 dl langyos tej
  • szűken mért 3 dl olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 4-5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 16 db nem roppanós, jófajta virsli (négyfelé vágva, mert ebből az adagból 64 db kifli lesz)
  • ketchup
  • mustár
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • szezám
  • kömény

Elkészítés

1.

Az élesztőt a 6 dl-ből elvett, kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva megkelesztjük, majd a tésztát pontosan 8 kis cipóra osztjuk.

2.

Ezeket a cipókat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, akkorák legyenek, mint egy átlagos pizza. Mindegyik kört 8-8 szeletre vágjuk (felezzük, negyedeljük, stb.), a cikkeket egymástól kicsit széthúzzuk, hogy könnyebben lehessen velük dolgozni.

3.

A kapott háromszögek külső széle közelébe kevés mustárt vagy ketchupot kenünk, rátesszük a virslit, és feltekerjük úgy, hogy a kiálló két csücsköt közben a virsli alá vagy legalábbis a kifli belsejébe hajtjuk.

4.

Megkenjük felvert tojással, és szórunk rá reszelt sajtot vagy szezámmagot, köményt stb. ízlés szerint, majd előmelegített, közepesen forró sütőben megsütjük. 

Megjegyzés

Akinek ez a mennyiség sok, az felezze a hozzávalókat. Ha kevés a virslink, sima vagy füstölt sajtkockát is tehetünk bele, azzal is nagyon finom.

Az eredeti recept 3 dl olajat ír, de én kicsit kevesebbel csinálom a tésztát. Mikor másodszorra, harmadszorra készítjük, igazán gyorsan megvan. A megadott 90 perc elkészítési idő a kelesztéssel együtt értendő. - TongJan

Ezek is érdekelhetnek

Friss