hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis töltött dagadó majonézes krumplisalátával

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 sertésdagadó felszúrva
  • 3-4 pár virsli
  • 3-4 fej vöröshagyma szálasra vágva
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • kevés ecet
  • mustár
  • étolaj
  • 5 dl sör
  • A körethez:
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • ecet
  • cukor
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: Előző este a virslit karikára, a vöröshagymát szálasra vágom, összekeverem ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, kevés ecettel és mustárral. Hűtőbe teszem, hogy másnapig egy kicsit összeessen, és összeérjenek az ízek.

A dagadót felszúrom, sózom, és a tölteléket óvatosan beletömködöm. Jénai tálba étolajat teszek, belehelyezem a töltött dagadót, sörrel leöntöm, és előmelegített sütőben lassan sütöm.

Ha átpuhult, leveszem a jénai tetejét, magasabb hőfokon a szafttal sűrűn locsolgatva mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

Közben a krumplit héjában megfőzöm, majd meghámozom, felkarikázom. A hagymát vékonyra szelem, és cukros-ecetes salátalével leöntöm, hagyom egy kicsit állni, majd a krumplikarikákat is hozzáadom. Néhány óra érlelés után leöntöm a salátáról az ecetes levet, és óvatosan összeforgatom a tejföllel lazított majonézzel. Köretként ezt adom a töltött dagadóhoz.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek