Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis-sonkás kifli

MME MME
2 4/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztőt és az olvasztott margarint. Jól bedagasztjuk, és kb. 50 percig kelesztjük. A tésztából 3-4 kis cipót formálunk, és kerek lapokká nyújtjuk, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk. Megkenjük pizzakrémmel, beletekerjük a virslit vagy a sonkát. Margarinnal kikent tepsire rakjuk. Tetejüket lekenjük a tojással, és reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben, közepes lángon (légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés

A kiflik belsejébe még szendvicssajtot is érdemes rakni, és úgy feltekerni, mert krémesebbé és ízletesebbé teszi. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss