Elkészítés: A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez, sóhoz, tejfölhöz öntjük, összedolgozzuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A virslit megfőzzük, majd félbevágjuk, a sajtot feldaraboljuk.
Vékonyra nyújtjuk a megkelt tésztát, és 8 darabra vágjuk. Rárakjuk a a virslit és a sajtot, becsomagoljuk. Én a rövidebb végét ráhajtogattam és a két hosszabbikat összenyomtam. Jól lehet dolgozni a tésztával, úgyhogy nem lesz lyukas.
FORRÓ! olajban kisütjük, nem kell soká, csak míg színt kap, már fordíthatjuk is, majd vehetjük ki.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre