Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis *perec*

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk langyos vízben, amibe 1 kiskanál cukrot szórunk, felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzászórjuk a sót, és keményebb tésztát dagasztunk az olajjal és az élesztős vízzel. Deszkára borítjuk, és alaposan meggyúrjuk, liszttel megszórjuk és tiszta konyharuhával betakarjuk. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Közben egy szélesebb lábosban vizet forralunk, beleszórjuk a szódabikarbónát és a maradék cukrot.

A tésztát deszkán kissé átgyúrjuk, 10 darabra osztjuk, s a darabkákból hosszú kolbászokat sodrunk. Mindegyik tésztakolbászt 1-1 virsli köré tekerjük, vigyázva, hogy le ne tekeredjen róla.

A forrásban levő vízben 2-3 részletben addig főzzük-forrázzuk a virslis pereceinket, amíg azok kissé feljönnek a víz tetejére (kb 1 perc).

Sütőpapíros tepsibe egymás mellé tesszük őket, s mákkal vagy ízlés szerinti magokkal megszórjuk.

Előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük, félidőben egyszer megforgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss