Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis lencsesaláta

MME MME
35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A virslis lencsesaláta elkészítéséhez a lencsét előző este (vagy néhány órára) beáztatjuk, majd sós vízben puhára főzzük a babérlevelekkel és leszűrjük.
  2. A hagymát megpucoljuk és nagyon finomra vágjuk. A virslit megfőzzük és felkarikázzuk. Az uborkát feldaraboljuk.
  3. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével, majd megborsozzuk.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a lencsét, a hagymát, a virslit, az uborkát és a tartárt, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. 

    Nézd meg videón, hogy készül a virslis lencsesaláta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss