Elkészítés: A tejben az élesztőt a cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a többi hozzávalóval, dagasztom.
1 óra kendő alatt pihenés után kinyújtom a tésztát kb. 3-5 mm vékonyra. Megkenem a szósszal, megszórom a hagymával, majd az egyik, hosszabb oldalához teszem a virsliket, amennyi elfér egymás mellett. (Nekem kettő hosszabb szokott.) A hajtoványt a virslik mentén feltekerem, majd késsel háromszög formákat vágok belőle.
Sütőpapíros vagy olajjal kikent tepsire teszem őket kb. 2 cm távolságra, végül megkenem 1 felvert tojással. Előmelegített sütőben szépre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre