Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virsli tésztában

90 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Kevés langyos tejben 1 tk liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A maradék lisztet, a tojássárgáját, az olajat, a sót, a tejet és a felfuttatott élesztőt beletesszük egy tálba. Sima tésztává gyúrjuk, és meleg helyen 20-25 percig pihentetjük.

2.

Ha megkelt a tészta, kb. 1 cm vastag hengerformára nyújtjuk és elosztjuk 8 egyenlő részre. A darabokat akkora kockaformákra nyújtjuk, hogy ráférjen a virsli. A tésztát a virslire ráhajtjuk és a széleit kicsit összenyomjuk.

3.

Az így elkészült batyukat tepsibe tesszük és hagyjuk megkelni egy kicsit. Előmelegített sütőben – villanytűzhelynél 180 fokon – 12-15 percig sütjük.

10 SZUPER VIRSLIS RECEPT A CORN DOGTÓL A KRUMPLISALÁTÁIG >>> 

12+1 OLCSÓ VACSORA VIRSLIBŐL >>> 

VIRSLI VARIÁCIÓK MINDEN NAPRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss