Elkészítés: A tejszínt és 1 dl tejet lassú tűzön felforrosítjuk, beletesszük 1 vaníliarúd kikapart belsejét és magát a vaníliarudat is. Közben a zselatint beáztatjuk a maradék tejbe, majd amikor a tejszín meleg, belekeverjük, megvárjuk, amíg felforr, és félrehúzzuk a tűzről. Ne főzzük!
A formákat hideg vízzel kioblítjük, beleszórunk virágszirmokat (opcionális), és beleszűrjük a zselatinos tejszínt is.
Hűtőben pár órát dermesztjük, majd óvatosan tányérkákra borítjuk, én ismét virágszirmokkal díszítettem, de lehet bármivel: csokiforgáccsal, lekvárral, gyümölcsszósszal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre