Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Az epret apróra vágjuk, robotgéppel kikeverjük a margarint, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a kefírt és a tejet. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával és az eperrel. Ezután robotgép nélkül óvatosan összeforgatjsuk a lisztes keveréket a margarinos cukorral.
2/3-ig töltjük a muffinformákat a tésztával, és 25 perc alatt készre sütjük.
A díszítéshez a vaníliás pudingport megfőzzük 4 evőkanál cukorral és fél liter tejjel, hagyjuk kihűlni. Külön tálakba szétosztjuk a krémet, ételszínezékkel színezzük tetszés szerint. Nyomózsákba töltjük a krémet, és virágmintát rajzolunk vele a muffinok tetejére. Azonnal fogyasztható!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre