Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a 100 forintos házi tápoldat, ami csodát tesz a virágaiddal!

default user icon
MME
Ki ne szeretné, hogy a nagy műgonddal elültetett növényei teljes díszükben pompázzanak, lehetőleg tavasztól ősz végéig? Ehhez legtöbbször veszélyes, emberi egészségre ártalmas tápoldattal kell kezelni. Ám van egy szuperkeverék, amivel ha kéthetente meglocsolod a virágaidat, boldogan burjánzanak majd egész szezonban!

Annak, aki idegenkedik a tápoldatoktól, de szeretné, ha csodálatosan színes, burjánzó virágoskertje, szobanövényei vagy balkonládái lennének, ez a 100%-ig természetes booster kiváló megoldás lesz! Nem kell hozzá más, csak egy kocka élesztő és víz. Mutatjuk is, hogy működik ez a szuperkeverék!

Az élesztős szuperkeverék

  • 5 liter víz
  • 1 kocka élesztő

Egy 5 literes, jól zárható műanyag flakonba öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, rácsavarjuk a flakon tetejét, hagyjuk állni legalább 1 órán át, és már kész is az „alaplé". Ha nincs 5 literes üvegünk, csak kisebb, akkor a víz mennyiségével arányos élesztőadagot rakjunk bele.

Fontos, hogy légmentesen záródó edényben tároljuk, egy olyan helyen, ahol nem éri napfény, és ami elég hűvös, mert az oldatnak eleve van egy speciális bukéja, amit a meleg és a fény tovább fokozhat.

Így használjuk az élesztős szuperkeveréket

Először locsoljuk meg a növényeket sima vízzel, majd következhet az élesztős oldat. Egy 5 literes locsolókannányi vízhez kb. 1 dl szuperkeveréket adunk, alaposan elkeverjük, majd ezzel újra meglocsoljuk a virágokat. Így a nedves földön nem folyik át a táppal dúsított víz, és egy csepp sem megy kárba. Hetente, kéthetente elég alkalmazni, és már a második kezelés előtt látható lesz a változás! Akik eddig kipróbálták, nem csalódtak – teszteljétek le ti is!

(Borítókép: Shutterstock, forrás: balkonláda.hu)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss