Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vinetta, az eredeti padlizsánkrém

59 szavazat
60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A vinetta elkészítéséhez a padlizsánokat grillrácson szenesre sütjük, majd folyóvíz alatt leszedjük a héját. Féloldalra támasztott deszkán lecsurgatjuk, majd egy porcelán tálba helyezzük
  2. Hozzáadunk egy fej nagyon apróra vágott hagymát, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  3. Hozzákeverjük az olajat, és ha azonnal fogyasztjuk, egy tojás sárgáját is. Nyáron nyers a tojással vigyázni kell! Jó habosra kikeverjük, friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk. 

Megjegyzés

Néha hagyma helyett fokhagymával készítem, paradicsomba töltöm. - verike

Ezek is érdekelhetnek

Friss