Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-gombás rakott tészta (vincisgrassi)

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tejszínt és az alaplevet egy kevés sóval alacsony lángon a felére sűrítjük. A tűzről levévehozzáadjuk az elhabart tojást, egy kézi vagy gépi habverővel alaposan összekeverjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és közepes lángon, pár perc alatt krémesre főzzük.
  2. A gombákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felaprított sonkákat is. Ha már a gombák megpuhultak, félretesszük.
  3. A lasagne tésztalapokat forrásban lévő vízbe dobjuk 1-2 perce, majd leszűrjük.
  4. Kivajazunk egy tepsit. Lerakunk egy réteg tésztát, rákenjük a krémet, majd megszórjuk a sajtokkal, jöhet a gomba és megint a tészta - addig rétegezzük, amíg van alapanyag.
  5. A végén, a tészta zárja a sort, a maradék krémet még ráterítjük és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sültjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss