hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villányi hagymás bélszín

120 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A bélszínt bepácoljuk: lehártyázzuk, majd borssal és mustárral megkenjük, olajba tesszük, ami ellepi, és 2-3 napig pácoljuk.

A ragu elkészítésekor 2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk, majd rádobunk 3 fej nagy kockára vágott vöröshagymát. Kicsit átpirítjuk benne, sózzuk-borsozzuk. Felöntjük 3 dl vörösborral és ebben főzzük a hagymát, amíg megpuhul. Közben egy kis fokhagymát, 1 kávéskanál Worchester szószt, 1 szelet narancsot és pár szem szőlőt teszünk bele.

Ha a hagyma puha, a mártást keményítővel sűrítsük be.

A bélszínt serpenyőben süssük meg ízlés szerint, olaj nem kell alá, mert a páctól elég olajos.

Burgonyakrokettel és a fűszeres mártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss