A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk. A meghámozott zellert felkockázzuk a kelbimbót elfelezzük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, és megdinszteljük rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, a kelbimbót, a borsót, a répát, a zellert és a leöblített zellerszárat, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Végül hozzáadjuk a leveskockát is, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára főzzük a zöldségeket.
A főzési idő vége előtt pár perccel a fazékba tesszük az elfelezett paradicsomokat is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk az ételt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre