Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors tonhalvacsorák – 5 tipp, mire használd a halkonzervet

default user icon
MME
A halkonzerv igazi jolly joker: sokféle gyorsan elkészíthető étel fő hozzávalója lehet, és nagy valószínűséggel mindig van otthon néhány dobozzal. Tippjeink segítenek, hogy változatosan használnád fel ezt a nagyon egészséges alapanyagot!

1. Szendvicskrém

Összekeverünk 1 doboz (8 dkg) aprított vagy darabolt konzervtonhalat, 20 dkg tejszínes krémsajtot és 1 ek finomra szelt kapribogyót. Megsózzuk és borsozzuk. Hagyhatjuk darabosan, de akár pürésíthetjük is. Megpirítunk az otthon lévő, akár szikkadt maradék kenyerünkből néhány szeletet, rákenjük a szendvicskrémet, és néhány falat zöldséggel vagy salátalevéllel tálaljuk.

Pirítósra kenhető finomságok! >>>

2. Pizzafeltét

Pitára vagy pizzalapra kenünk egy kevés paradicsommártást. Megszórjuk apróra vágott paradicsommal, és rárakjuk a lecsöpögtetett, felaprított tonhalat. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Megszórjuk reszelt sajttal (trappista, mozzarella, cheddar vagy bármi, ami otthon van, tökéletes), és megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.

3. Saláta másképp

A tonhal minden salátát feldob, íme egy laktató verzió: megfőzünk héjastul 4-5 db burgonyát, majd meghámozzuk, és ha kihűlt, kis darabokra vágjuk. Összekeverjük tonhallal, 2 marék párolt mexikói zöldségkeverékkel és 2 db felkockázott paradicsommal. Megsózzuk és borsozzuk, ráöntünk 2 ek citromlét, majd összeforgatjuk15 dkg natúr joghurt és 15 dkg majonéz keverékével.

4. Spagettiszósz

Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd átnyomott fokhagymát. Hozzáadunk 1 doboz lecsöpögtetett tonhalat, összeforgatjuk, majd felöntjük 5 dl sűrített paradicsommal. Alaposan összekeverjük, megsózzuk és borsozzuk, ízesítjük oregánóval, és kb. 15 percig főzzük. Amíg fő, éppen elkészül a tetszőleges tészta is, jöhet rá egy kis sajt, és már ehetjük is!

5. Tonhalas batyu

A tonhalat társíthatjuk egy másik „jó, ha van otthon” hozzávalóval, a mirelit leveles tésztával is. Olajon megpirítunk 1 fej felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a tonhalat, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk apróra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és megtöltjük a tonhalas masszával. A batyukat a 190 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.

13 LAKTATÓ FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY DOBOZ BABKONZERV >>> 

20 PERCES VACSIK VAJAS KENYÉR HELYETT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss