Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors tonhalkrém, ahogy Házisáfrány készíti

Sok cikket olvastam arról, mennyire nem illik repülőgép fedélzetére tonhalkrémes szendvicset vinni átható illata miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy én nem szoktam felvinni, illem ide, udvariasság oda, hiszen a tonhalkrém a világ egyik legfinomabb és méltán legnépszerűbb szendvics feltétje és mártgatósa. Mindemellett pillanatok alatt összedobható csupa olyan alapanyagból, ami mindenkinél mindig van otthon.

Nálunk a gyerekek is élnek-halnak érte, így amikor váratlanul állítanak be a nagyihoz, ha esetleg épp nem főzött, akkor is meg tudja őket vigasztalni egy jó adag tonhalkrémmel.

Nos, lehet, hogy van, aki vitatkozna velem, és állítaná, hogy vegyük meg a krémhez a lehető legjobb minőségű tonhal konzervet, én mégis azt mondom, az étel működik bármelyikkel, legyen az drága, olcsó, olajban vagy sós lében eltett változat. Vásárláskor tudatos felhasználóként csak arra ügyeljünk, hogy a tonhalunk fenntartható forrásból származzon. A tonhalkrémet hűtőszekrényben 2-3 napig eltarthatod, bár kétlem, hogy addig megmaradna.

Hozzávalók 2-3 fő részére:

  • 1 db nagyobb, kb. 180 g-os tonhalkonzerv
  • 1/2 fej kisebb hagyma
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek puha vaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

  1. Csöpögtesd le a tonhalat és tedd egy kisebb tálba.
  2. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd a lehető legapróbbra. Add a tonhalhoz.
  3. Tedd a hal mellé a majonézt, vajat, citromlevet, sót és borsot, majd villával keverd addig, míg egyenletes krém állagot nem kapsz.
  4. Kóstold meg, és ha kell, ízesítsd utána.
  5. Kínáld pirítóssal és zöldség csíkokkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss