Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors sáfrányos kókuszfagylalt

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg zsíros tejszín
  • 3 dl kókusztej
  • 9 dkg cukor
  • sáfrány
  • A tálaláshoz:
  • egzotikus gyümölcsök (licsi, mangó, ananász)
  • kókuszreszelék vagy kókuszchips

Elkészítés

Elkészítés: Egy kis fazékba összeöntjük a tejszínt és a kókusztejet, hozzáadjuk a cukrot, illetve a sáfrányt, majd felforraljuk. Ezután alacsony lángon további 10 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Kétféle módon készíthetjük el – ha van fagylaltkészítő gépünk, a szokásos módon, annak leírása szerint készítjük el a fagylaltot, fagylaltgép hiányában a kihűlt krémet egy széles, lapos edénybe öntjük, amelyet lefedve a fagyasztóba tudunk helyezni. 1 óra elteltével kézi habverővel átdolgozzuk, hogy a jégkristályokat összetörjük. Ugyanezt óránként addig ismételjük, amíg szép krémes fagylaltot kapunk.

Tálaláshoz gombócokat formázunk, pohárban vagy kistányérban szervírozzuk – egzotikus gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel megszórva.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss