Villámgyorsan elkészül a kapros-joghurtos uborkaleves

Ha egy ízletes, gyorsan elkészíthető, frissítő levesre vágysz, akkor próbáld ki a kapros-joghurtos uborkalevest, amit 10 perc alatt össze lehet dobni. Alacsony kalóriatartalma miatt pedig ezt a mennyei fogást akár a diétás menübe is beillesztheted.

Amennyiben nincs túl sok időd arra, hogy még levest is főzz ebédre, vagy csak egyszerűen egy könnyű, nyári ételre vágysz, akkor készítsd el a Vidék íze magazin kiváló receptjét, a kapros-joghurtos uborkalevest. Főzni egyáltalán nem kell, az alapanyagok nagy részét pedig csak össze kell turmixolni. 

Íme a leves receptje!

Hozzávalók:

  • 1 nagy kígyóuborka 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 kis csokor kapor 
  • 3-4 dl joghurt 
  • 10-20 cm póréhagyma 
  • só 

Elkészítés:

  1. Elfelezzük az uborkát, a felét lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán. A másik felét felkockázzuk.
  2. Beledobjuk egy turmixba, adunk hozzá egy gerezd fokhagymát, egy kis csokor durvára vágott kaprot, hozzáöntünk egy pohár joghurtot és összeturmixoljuk.
  3. Végül hozzákeverünk egy darabka, nagyon apróra vágott póréhagymát, beleforgatjuk a félretett reszelt uborkát, és ízlés szerint sózzuk.
  4. Tálalásnál egy kis kaporral díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss