Amennyiben nincs túl sok időd arra, hogy még levest is főzz ebédre, vagy csak egyszerűen egy könnyű, nyári ételre vágysz, akkor készítsd el a Vidék íze magazin kiváló receptjét, a kapros-joghurtos uborkalevest. Főzni egyáltalán nem kell, az alapanyagok nagy részét pedig csak össze kell turmixolni.
Íme a leves receptje!
Hozzávalók:
- 1 nagy kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kapor
- 3-4 dl joghurt
- 10-20 cm póréhagyma
- só
Elkészítés:
- Elfelezzük az uborkát, a felét lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán. A másik felét felkockázzuk.
- Beledobjuk egy turmixba, adunk hozzá egy gerezd fokhagymát, egy kis csokor durvára vágott kaprot, hozzáöntünk egy pohár joghurtot és összeturmixoljuk.
- Végül hozzákeverünk egy darabka, nagyon apróra vágott póréhagymát, beleforgatjuk a félretett reszelt uborkát, és ízlés szerint sózzuk.
- Tálalásnál egy kis kaporral díszítjük.