Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors hamis zserbó (zserbós pite)

30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg dió (durvára darált)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 50 dkg sárgabaracklekvár (sütésálló)
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1-2 ek olaj

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi nagyságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és villával megszurkáljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat villával összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált dió 3/4-ét és a lekvár 2/3-át, és alaposan elkeverjük. A sütőből kivett tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és rákenjük a diós krémet. A tetejét megszórjuk a maradék dióval és a reszelt csokival. 170 fokos (légkeveréses) sütőben további 20 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt a sütemény, gőz felett vagy mikróban megolvasztjuk a csokit, simára keverjük az olajjal és rásimítjuk a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csokoládé,  tetszőleges szeletekre vágjuk a süteményt.

    11 HAMIS DESSZERT, AMI PONT OLYAN FINOM, MINT AZ EREDETI! >>> 

    Még több zserbó recept >>> 

    A 3 LEGJOBB ZSERBÓ (NEM CSAK) KARÁCSONYRA - ALAPRECEPT, MENTES ÉS POHÁRKRÉM >>> 

Megjegyzés

Elfoglalt, időhiányos háziasszonyoknak ajánlom, mert ez a sütemény jóval gyorsabb és egyszerűbb a hagyományos változatnál, mégis teljesen a zserbó ízvilágát nyújtja.

A lisztből lehet 10 dkg teljes kiőrlésű. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss