A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi nagyságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és villával megszurkáljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat villával összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált dió 3/4-ét és a lekvár 2/3-át, és alaposan elkeverjük. A sütőből kivett tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és rákenjük a diós krémet. A tetejét megszórjuk a maradék dióval és a reszelt csokival. 170 fokos (légkeveréses) sütőben további 20 percig sütjük.
Ha kihűlt a sütemény, gőz felett vagy mikróban megolvasztjuk a csokit, simára keverjük az olajjal és rásimítjuk a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csokoládé, tetszőleges szeletekre vágjuk a süteményt.
Elfoglalt, időhiányos háziasszonyoknak ajánlom, mert ez a sütemény jóval gyorsabb és egyszerűbb a hagyományos változatnál, mégis teljesen a zserbó ízvilágát nyújtja.
A lisztből lehet 10 dkg teljes kiőrlésű. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!