30 dkg málna, meggy, erdei gyümölcs vagy banán (fagyasztott is lehet)
folyékony édesítő ízlés szerint
1 dl tejszín
1/2 db citrom leve
Elkészítés
Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük, kissé kiengedjük a gyümölcsöket felhasználás előtt. Ha friss gyümölcsöket használunk, félkeményre fagyasztjuk őket.
A gyümölcsöket a tejszínnel, a citrom levével és az ízlés szerinti édesítővel krémesre turmixoljuk, majd poharakba vagy tálkákba adagolva kínáljuk.
Talán nincs is olyan ember, aki nyáron ne kívánná meg a fagyit. Azt viszont kevesen tudjuk, hogy rengeteg cukorral készülnek. Ha fontos számunkra az egészség, vagy kénytelenek vagyunk diétázni, otthon is készíthetünk villámgyorsan fagyikat. - Bodnár Éva
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!