Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors céklasaláta almával

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A céklát és az almát meghámozzuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük (esetleg gyufaszál vastagra vágjuk). Nagyobb tálba tesszük.
  2. Elkészítjük a tartármártást: ehhez a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a cukrot, a citromlevet, a sót és a borsot tálba tesszük, majd kanállal vagy habverővel kb. 2 perc alatt jól kikeverjük.
  3. Ráöntjük a céklára és az almára és jól összekeverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Sült hús, rántott hús mellé kiváló köret.

Nézd meg videón, hogyan készül az almás céklasaláta

 

Megjegyzés

A salátát vegán alapanyagokból és hagyományosan is elkészíthetjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss