Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors brokkolifasírt

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Megfőzzük a brokkolirózsákat sós vízben. Leszűrjük, villával pépesítjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Beáztatjuk a zsemlét egy kevés langyos vízbe, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkoli pépet, a sót és borsot, és a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel.
  3. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk.
  4. A kész fasírtgolyókat kicsit kilapítjuk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és nem túl forró, félbő olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss