Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Világ finoma (Mézes krémes)

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 4 tojásfehérje keményre vert habja
  • 4 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • A lapok kenéséhet:
  • Az alsó és a 3. laphoz:
  • 3-4 evőkanál meggylekvár
  • A 2. laphoz:
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • A csokimázhoz:
  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 1 + 1 evőkanál olaj
  • 7-8 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk, kisodorjuk 25×39 cm-es tepsi nagyságúra, és tepsi hátán megsütjük.

A krémhez a tejet a liszttel, a tojássárgával és a cukorral felfőzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. Hozzákeverjük a kihabosított margarint.

A krémből 1 dl-re való mennyiséget kiveszünk, és egy kicsit felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne, és a többi krémmel jó habosra keverjük. Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.

Az alsó és a 3. lapot megkenjük meggylekvárral (vagy más piros lekvárral) vékonyan. A 2. lapot megkenjük sárgabaracklekvárral.

A krémet 3 részre osztjuk, megtöltjük a lapokat, a 4. lappal befedjük.

2 edényben vízgőz felett a csokikat 1-1 kanál olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét. A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk, egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben áthúzzuk.

Egy napig állni hagyjuk, és utána szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss