hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Viktória szelet

120 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg margarin
  • 0,6 dkg sütőpor
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 5 db tojássárgája
  • 1/2 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • Hab a tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek baracklekvár
  • A díszítéshez:
  • csokoládéforgács

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, és a kakaóport. Egy 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elfelezzük. Két lapot sütünk ki 180 fokon egymás után(kb. 8-10 percig).
  2. A cukrokat, a lisztet, a pudingport, a tojássárgákat, a tejet kikeverjük, majd gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat. A lapokat hosszában kettévágjuk, a krémmel betöltjük. (Egy keveset a tetejére is hagyunk.)
  3. A tojásfehérjéket a cukorral és a lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk. Csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, utána felszeletelve tálaljuk.

KARAMELLÁS SZELET>>> 

KLASSZIKUS FANTA SZELET>>> 

STOLWERCK SZELET>>> 

Megjegyzés

Mennyei finom diós lapok, fantasztikusan finom krémmel készült. Hab a tetején. Ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek