Elkészítés: A zöldséget hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk. Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, és ételízesítővel félig puhára pároljuk. Pirospaprikával, majoránnával meghintjük, vízzel felengedjük, sózzuk. Amikor a leves forr, mustáros-tejfölös habarással sűrítjük, fél citrom levével ízesítjük. Ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.
Gombóc: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a sót, a pirosaranyat, a borsot, és 4-5 centis gombócokat készítünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre