Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túl sok tiramisut ettél? Vigyázz, a jogsid bánhatja!

A karácsonyi ünneplések szerves részét képezik a vendégségek és persze a lakomák. De ha autóval mész, nem árt odafigyelned néhány dologra.

Ha vezetsz, akkor nyilván nem iszol alkoholt, hiszen az nem csak, hogy életveszélyes lenne, de zéró tolerancia van az utakon, úgyhogy, akár egy korty alkohol miatt is ugorhatna a jogsid. Azonban nem csak az alkoholos italok jelenthetnek veszélyt.

Az ünnepi asztal természetesen roskadásig van különböző süteményekkel is, amiket gyakran ízesítenek alkohollal, talán nem gondolnád, de bizony ebből is probléma lehet, ha igazoltatnak hazafelé: két szelet alkoholos, például rumos vagy brandy-s sütemény után ugyanis ugorhat a jogosítványod, mert azt már azt is kimutatja a szonda.

 

Az alkoholtartalmú, például boros vagy bourbon-ös szószok szintén problémát jelenthetnek.

Nézzük, miből, mennyi okozhat gondot!

Rumbomba vagy puncsszelet - 2 szelet

Tiramisu (az eredeti recept!) - 2 adag

Trifle - 3 adag

Alkoholban párolt zöldségek - 11 adag

Alkohollal töltött csokoládék és bonbonok - ​​32 db/falat

Rummal ízesített  csoki - és trüffelgolyók - 10 db

Tojáslikőr - 6 pohár

Fontos kiemelni, hogy a feltüntetett adagok átlagoltak, hiszen a dolog nagyban függ attól, hogy mennyire szaladt meg a háziasszony vagy a szakács keze, amikor az alkoholt öntötte az ételbe.

Tehát, hogy figyelj oda és ne gondold, hogy az alkoholtartalmú ételek nem okozhatnak bajt. Ha vezetsz, inkább ne, vagy mértékkel fogyaszd őket!

Ezek is érdekelhetnek

Friss