Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vietnami nyári tekercs mogyorós mártogatóval

MME MME
30 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dkg üvegtészta
  • 1 evőkanál lágy rizsecet
  • pici só
  • 1 teáskanál cukor
  • 8 rizstészta lap
  • maréknyi friss salátalevél (pl. jégsaláta)
  • 1/2 marék friss mentalevél
  • 1/2 marék friss bazsalikom levél
  • 1/4 marék friss koriander levél
  • 1 sárgarépa
  • 3 szem retek
  • 10 dkg főtt garnélarák
  • A szószhoz:
  • 2 teáskanál piros curry paszta
  • 1/2 csésze kókusztej
  • 1,5 evőkanál nád cukor
  • 1 teáskanál halszósz
  • 1,5 evőkanál tamarind
  • 1/4 csésze mogyoró (pirítva, darálva)

Elkészítés

Elkészítés: Az üvegtésztát leforrázzuk, és pár percig hagyjuk a forró vízben állni, ezalatt hamar megpuhul, és máris lehet vele dolgozni.

A salátaleveleket, fűszernövényeket és a zöldséget (répa, retek) vékony csíkokra aprítjuk. A mogyorót durván megtörjük és száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.

A szószhoz egy kis forraló edényben a currypasztát megpirítjuk, majd felöntjük kókusztejjel. Nádcukorral és tamarind szósszal kiegyensúlyozzuk az édes és savanykás ízeket, kevés halszósszal tesszük pikánsabbá, majd legvégén adjuk hozzá az aprított, pirított mogyorót, és összeforraljuk.

A tésztalapokat 15-20 másodpercre beáztatjuk cukorral, rizsecettel és sóval ízesített meleg vízbe, majd jól lecsöpögtetjük. Száraz papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet.

A felaprított fűszernövényekből, salátalevelekből, tésztából, zöldségekből, rákhúsból keveseket a beáztatott rizslapra helyezünk. Ügyesen, szorosan hajtva, miután a két szélét behajtottuk, feltekerjük a lapokat, bennük a töltelékkel.

A nyári tekercseket egy tányérra tesszük és fogyasztásig letakarjuk egy benedvesített papírtörlővel.

Átló mentén félbevágva, mogyorós mártogatóval tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss